Ruokapöydät isoon ja pieneen tilaan edullisesti

Ruokapöydän ääressä vietetty yhteinen aika on kiireisen arjen keskellä monelle meistä yhä tärkeämpää. Keittiön pöytä on usein keittiön ja ruokailuhuoneen keskeisin huonekalu. Sen ääreen kokoonnutaan vaihtamaan päivän kuulumiset perheen kesken, ruokailemaan päivällistä tai illallista, istumaan iltaa ystävien kanssa tai tekemään läksyjä. Pienempään tilaan kätevä ratkaisu voi olla myös jatkettava ruokapöytä lisälevyllä tai pyöreä ruokapöytä. Etsitpä sitten pyöreää ruokapöytää, mustaa, valkoista, korkeakiiltoista, puunväristä, tammenväristä tai lasilevyllä varustettua pöytää löydät sen edullisesti JYSKistä.

Neliönmallinen, suorakulmainen vai pyöreä pöytä? Mitä materiaalia pöydän tulisi olla? Jos valinnan vaikeus iskee, lue vinkkimme ruokapöydän valintaan.

Vinkit ruokapöydän valintaan

  • Koko ja muoto: Valitse ruokapöytä, joka sopii tilaan ja tarpeisiisi. Mittaa huolellisesti tila, johon pöytä tulee, ja varmista, että se tarjoaa riittävästi istumapaikkoja. Pyöreät pöydät toimivat usein paremmin pienissä tiloissa, kun taas suorakaiteen muotoiset pöydät sopivat usein suurempiin tiloihin.
  • Materiaali: Valitse materiaali, joka sopii sekä tyyliisi että käyttötarkoitukseen. Puu on suosittu valinta sen kestävyyden ja lämpimän ulkonäön vuoksi, kun taas lasi antaa modernin ja avoimen ilmeen. Muista myös huomioida materiaalin helppohoitoisuus ja kestävyys.
  • Istuinkorkeus: Varmista, että tuolit sopivat pöydän korkeuteen. Ihanteellinen istuinkorkeus on sellainen, jossa tuolin istuimen ja pöydän yläreunan väliin jää noin 25–30 cm tilaa. Tämä varmistaa mukavan istumisasennon ja helpon ruokailun.
  • Yhteensopivuus sisustuksen kanssa: Valitse pöytä, joka sopii yhteen muun sisustuksesi kanssa. Harkitse värejä, muotoja ja tyylejä, jotka täydentävät huoneen ilmettä ja luovat harmonisen kokonaisuuden.
  • Toiminnallisuus: Mieti, tarvitsetko lisäominaisuuksia, kuten jatkettavan pöydän tai säilytystilaa. Jatkettava pöytä voi olla kätevä vaihtoehto, jos odotat usein vieraita tai tarvitset lisää tilaa erityistilanteita varten.
  • Mukavuus: Testaa tuolit ja pöytä ennen ostopäätöstä varmistaaksesi, että ne ovat mukavia istua ja käyttää. Mukavat istuimet ja oikea istumiskorkeus tekevät ruokailuhetkistä miellyttävämpiä ja nautinnollisempia.
  • Laatu ja kestävyys: Panosta laatuun, jos mahdollista. Hyvin tehty ruokapöytä kestää vuosia, ja laadukkaat materiaalit ja työnjälki maksavat itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä.

Ruokapöydät moneen tyyliin

Etsitpä sitten pientä ruokapöytää, pyöreää, suorakulmaista, puunväristä, korkeakiiltoista valkoista ruokapöytää tai kätevää baaripöytää, tutustu JYSKin monipuoliseen valikoimaan. Joihinkin ruokapöytiimme voi myös ostaa erikseen lisälevyjä, jolloin jatkettava ruokapöytä on helppo ja käytännöllinen ratkaisu, kun tarvitset lisätilaa vieraille. Katso myös laaja valikoimamme ruokapöytään sopivia tuoleja.