JYSK-konserni

JYSK on kansainvälinen jälleenmyyntiketju, joka myy "kaikkea kotiin". Ketjun omistaa Lars Larsen Groupin takana oleva perhe. Lars Larsen tunnetaan kaikkialla Tanskassa maan johtavana kauppiaana, jolla on aina "loistava tarjous". 

Kun Larsen vuonna 1979 avasi ensimmäisen myymälänsä Tanskan toiseksi suurimmassa kaupungissa Aarhusissa - jossa myymälä on edelleenkin - hänellä oli suuria tavoitteita, vaikka hän ei koskaan voinut kuvitella, miten nopeasti hänen liiketoimintansa kasvaisi. Larsen avasi seuraavaksi useita menestyneitä myymälöitä eri puolille Tanskaa (myymälöiden nimi oli vuoteen 2001 asti JYSK Sengetøjslager), ja vuonna 1984 hän avasi ensimmäisen myymälänsä maan rajojen ulkopuolelle naapurimaahan Saksaan. 

Tällä hetkellä JYSK-konsernilla on yli 2800 myymälää seuraavissa 52 maassa eri puolilla maailmaa: Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Puola, Tšekki, Unkari, Alankomaat, Slovakia, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Islanti, Kanada, Grönlanti, Fär-saaret, Viro, Latvia, Liettua, Ukraina, Kosovo, Bulgaria, Kazakstan, Romania, Ranska, Iso-Britannia, Slovenia, Pohjois-Makedonia, Kroatia, Italia, Espanja, Bosnia-Herzegovina, Serbia, Armenia, Indonesia, Montenegro, Kreikka, Albania, Vietnam, Malta, Portugali, Georgia, Valko-Venäjä, Tajikistan, Moldova, Belgian, Kuwait, Dubai, Thaimaa, Irlanti, Kypros ja Azerbaijan.

Konsernin vuotuinen myynti on 3,58 miljardia euroa. Kasvu on vakaata ja hallittua. Henkilökunta koostuu lähes 23 000 työntekijästä. 

Sana "JYSK" on aina tarkoituksellisesti sisällytetty yrityksen nimeen. Tanskan kielessä "JYSK" viittaa mihin tai kehen tahansa Jyllannin niemimaalla - kuten Lars Larseniin - ja se liitetään usein maltillisuuteen, perusteellisuuteen ja rehellisyyteen. Näihin kolmeen arvoon Larsen itsekin on aina samaistunut. JYSK edustaa luotettavuutta, ja edullinen tarjous on aina edullinen tarjous.