Lakanat kaikkiin tarpeisiin

Lakanat ovat kaikkea muuta kuin yliarvostettuja - vai mikä olisikaan parempaa kuin suihkunraikkaana käpertyä nukkumaan puhtaisiin ja pehmeisiin lakanoihin? Lakanoita ei voi olla koskaan liikaa ja niitä on hyvä olla ylimääräisiä esimerkiksi vieraiden varalle. Lakanat kannattaa valita huolellisesti ja ajatuksella, sillä ne vaikuttavat nukkumismukavuuteen ja suojaavat patjaasi, ja näin ollen pidentävät patjan käyttöikää. Tarvitsetko aluslakanaksi puuvillalakanat, satiinilakanat tai helmalakanat? Vai sopisiko sinun tarpeisiisi paremmin lakana, jossa on kuminauhat kulmissa? Kuinka vain, löydät nämä kaikki edullisesti JYSKistä. Meiltä löydät myös pienemmät lakanat lapsille.

87 tuotteita
  87 tuotteita

  MILLAINEN LAKANA VALITA? 

  Aluslakanan on oltava miellyttävän tuntuinen nukkumista varten, mutta sen on samalla kestettävä kulutusta ja pesukertoja. Kun on aika hankkia uudet lakanat, voit valita lakanavalikoimistamme esimerkiksi sileän aluslakanan, muotoonommellun lakanan, helmalakanan, sijauspatjalakanan tai muovitetun lakanan. Valikoimistamme löytyy myös esimerkiksi froteelakana. Valintaoppaamme auttaa sinua valitsemaan oikean vaihtoehdon. Lakanoillamme on mallista riippuen useita eri värivaihtoehtoja, kuten harmaa, luonnonvärinen, musta, sininen, valkoinen ja vihreä. Meiltä löydät laajan valikoiman lakanoita eri kokoisiin sänkyihin. Valikoimissamme on myös lapsille ja vauvoille sopivat lakanat.

  Tarvitsetko myös lakanaan sointuvat pussilakanat? Vai pelkän tyynyliinan?

  VALITSE OIKEA LAKANA

  Sileän lakanan on hyvä olla reilusti patjaa leveämpi, jotta petaaminen on helpompaa. 80cm leveälle sängylle sopii parhaiten 140cm tai 150cm leveä lakana, 120cm leveää sänkyyn kannattaa valita 180cm leveä lakana ja 160cm leveään sänkyyn 240cm leveä lakana.
  Muotoonommellut lakanat on ommeltu siten, että ne sopivat tietyn korkuisille patjoille. Muotoonommeltuja lakanoita on saatavana seuraavina malleina:

  • Muotoonommeltu lakana 
  • Helmalakana 
  • Joustolakana 
  • Sijauspatjalakana

  Kolmea ensimmäistä lakanaa käytetään runkopatjoille. Sijauspatjalakanoita taas käytetään nimensä mukaisesti sijauspatjoille. Muotoonommeltujen lakanoiden mitat kertovat minkä kokoiseen patjaan ne on suunniteltu ja koon ensimmäinen luku kertoo patjan leveyden. Esimerkiksi 120x200x8 kokoinen lakana on suunnitelu käytettäväksi 120cm leveän ja 8cm paksun sijauspatjan päällä. JYSKistä voit ostaa myös muovitettuja vedenkestäviä lakanoita, jotka suojaavat patjaasi tahattomalta yökastelulta.