Uni on avain menestykseen

Hyvä uni on tärkeää menestymisen kannalta, sillä nukkuminen parantaa muistiasi ja vaikuttaa oppimiskykyysi. Kerromme sinulle vinkkejä päiväuniin ja kuinka alkoholi vaikuttaa unen laatuun. Lue myös kuinka helpotat sekä nukahtamistasi että heräämistäsi.


Nukkuminen parantaa muistiasi ja vaikuttaa oppimiskykyysi

Nuku hyvin ja paranna muistiasi

Nukkuminen vahvistaa aivosolujen välisiä yhteyksiä, jolloin keskittymiskykysi, oppimiskykysi ja muistisi paranee. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos et nuku tarpeeksi, muistisi heikkenee, saatat helpommin tehdä huonoja päätöksiä, etkä saa tehtyä asioita kovin tehokkaasti.  

Lue lisää tästä

Vinkkejä nukahtamiseen

Pyöritkö iltaisin sängyssä, etkä saa millään unta? Nukahtamisvaikeudet voivat aiheuttaa väsymystä seuraavana päivänä, mikä vaikuttaa negatiivisesti myös terveyteen. On olemassa eri tekniikoita, joiden avulla nukahdat helpommin. Kokosimme 10 tehokasta vinkkiä – kokeile, onko näistä sinulle apua.

Lue lisää tästä

Herää helpommin - 5 vinkkiä

Ovatko aamuherätykset sinulle yhtä taistelua? On olemassa erilaisia keinoja, joiden avulla aamuherätykset saattavat helpottua. Lue 5 vinkkiämme.

Lue lisää tästä

Onko päiväunista sinulle hyötyä?

Mikäli haluat nukkua päiväunet ilman että heräät tokkuraisena ja entistä väsyneempänä, on hyvä tietää unisyklin pituus ja unen vaiheet.

Lue lisää tästä
Alkoholin vaikutus uneen

Alkoholi ja uni eivät ole hyvä yhdistelmä. Lasillisen jälkeen sattaa nukahtaa helpommin, mutta alkoholi estää syvän unen. Lue kuinka alkoholi vaikuttaa nukkumiseen.

Lue lisää tästä