Matot täydentävät sisustuksen

Etsitkö muovimattoa, pyöreää mattoa, eteismattoa, juuttimattoa, puuvillamattoa tai isoa mattoa olohuoneesen edullisesti? Sopiiko kotiisi parhaiten moderni valkoinen, näyttävä kuviollinen tai raidallinen vai tyylikäs harmaa tai tummanharmaa matto? Matto täydentää sisustuksen ilmeen ja tuntuu ihanalta jalkojen alla. Matto parantaa myös huoneen akustiikkaa. JYSKissä on laaja valikoima erikokoisia, värisiä ja eri materiaaleista valmistettuja mattoja sekä mattojen liukuesteitä. Tutustu myös ovimattoihimme. 

41 tuotteita
  41 tuotteita

  Hyviä vinkkejä maton valintaan

  Tärkein valintaperuste maton valinnalla on ensisijaisesti maton koko. Koko riippuu tulevasta käytöstä ja tilasta, mihin matto on tulossa. Esimerkiksi ruokapöydän alle, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen sängyn viereen tai eteiseen soveltuu hyvinkin erikokoinen matto. Ota esimerkiksi huomioon sohvapöydän ja sohvan koko - haluatko, että matto on osittain sohvan alla? Entä ruokapöytä, haluatko, että myös tuolit ovat kokonaan maton päällä? Mikäli sinulla on pyöreä ruokailuryhmä, kannattaa suosia pyöreää mattoa. 

  JYSKissä on tarjolla mattoja monessa eri koossa - kaikkea aivan pienimmiästä koosta 65x120 cm, 65x140 cm, 70x140 cm, 70x160 cm ja 80x200 cm keskikokoihin noin 130x193 cm, 135x190 cm ja ja 140x200 cm, ja suurimmista matoista, joiden koko on 155x230 cm ja 160 x 230 cm. Lastenhuoneeseen kannattaa valita matto, joka ei ole liian korkeanukkainen, jonka sisälle pienet lelut kuten legot häviävät. 

  Inspiraatiota mattojen käytöstä sisustuksessa

  Isojen, korkeanukkaisten mattojen käyttö kodinsisustuksessa on erittäin suosittua. Tämä tarkoittaa myös, että valikoima on suuri ja että mattoja on monen tyyppisiä, erikokoisia ja -materiaalisia. Erityisesti materiaalin valinta voi riippua paljon siitä, mihin huoneeseen matto asetetaan. Matto voi olla esimerkiksi olohuoneessa, makuuhuoneessa, käytävällä tai lastenhuoneissa.

  • Olohuone / makuuhuone / eteinen: On mukava astua pehmeälle ja pitkäkarvaiselle matolle sohvapöydän alle tai sängyn viereen, joten astut aamulla lämpimälle ja pehmeälle alustalle. Mikäli haluat maton ruokapöydän alle tai eteiseen, voi olla etuna lyhytnukkainen matto, joka on helpompi puhdistaa.
  • Ulkomatto: Jos haluaisit astua ulos pehmeälle pinnalle terassilla, parvekkeella tai parvekkeella paljain jaloin, ulkomatot ovat hyvä valinta. Huomaa, että ulkokäyttöön tarkoitettuja mattojamme voidaan käyttää myös sisätiloissa. Mikäli sinulla on koiria, voi ulkomatto olla erinomainen valinta sisäkäyttöön. Ulos tarkoitettu matto kestää hyvin kulutusta ja on helppo imuroida puhtaaksi.
  • Väri: Jos haluat maton olevan mahdollisimman käytännöllinen, on aina turvallista valita matto klassisissa väreissä, kuten musta ja harmaa. Vaihtoehtoisesti voit valita monivärisen maton, jossa tahrojen näkeminen voi olla vaikeampaa. JYSKillä on kuitenkin myös värikkäitä mattoja vaaleanpunaisissa, vihreissä, sinisissä, valkoisissa ja luonnollisissa väreissä, jotka voivat antaa sisustukselle raikkaan ilmeen.

  Maton käytön etuja

  • Vähentää pölyä ja parantaa sisäilmaa
  • Parantaa akustiikkaa
  • Parempi turvallisuus liukumattomalla pinnalla
  • Helppo puhdistaa
  • Mukava kävellä ja pehmeä jalkojen alla
  • Täydellinen pelaamiseen
  • Suojaa lattiaa naarmuilta
  • On siirrettävää ja tarjoaa joustavat sisustusvaihtoehdot