Jouluvalot ulos edullisesti

Lisää tänä vuonna upea valokranssi ikkunaan ja näyttävä valopuu pihalle. Laajasta valikomastamme löydät LED-valot ulkokäyttöön, valoketjut, valoverkot ja valopuut. Näyttävän ulkovalaistuksen saat laittamalla jouluvalot myös lipputankoon ja lisäämällä koristevalot ulos. Bonsai-mallinen valopuu on toimiva ratkaisu läpi vuoden. Upea riippuva tähti soveltuu ikkunaan tai ovenpieleen. Valmistele koti joulua varten koristelemalla piha, parveke ja puutarha ulkovaloilla ja LED-valosarjoilla.

Jääpuikkovalosarja on kaunis koriste esimerkiksi aitaan tai talon reunaan ja valoverkko koristaa kauniisti esimerkiksi pihan pensaita. Jouluinen valoporo ja korkeat ajastimella varustetut valopuut ihastuttavat pihalla ja täydentävät hyvin koko pihavalaistusta. Lue tästä vinkkimme jouluvalojenvalintaan.

7 VINKKIÄ ULKONA KÄYTETTÄVIIN JOULUVALOIHIN

Näiden vinkkien avulla onnistut pihan ja parvekkeen koristelussa jouluvaloilla:

  • Muista tarkistaa että koristevalot on tarkoitettu ulkokäyttöön ja että ne on CE-merkitty.
  • Ennen ostopäätöstä, tarkista että valon sävy on oikea.
  • Mikäli käytät jatkojohtoa tai muuntajaa, tarkista että ne ovat ulkokäyttöön sopivia.
  • Huolehdi etteivät koristevalojen johdot jää ovien tai ikkunoiden väliin, tai muuten hankaudu, sillä vahingoittuneet tai katkenneet johdot voivat aiheuttaa sähköiskuja ja tulipalon.
  • Mikäli yhdistät valot ulkopistokkeeseen, varmista että pistorasia on kunnossa ja että se on ammattilaisen asentama.
  • Säästä sähkölaskussa käyttämällä LED-jouluvaloja ja ajastamalla valot palamaan vain oleellisina aikoina.
  • Kun otat koristevalot pois käytöstä, säilytä niitä kuivassa paikassa - mielellään omassa alkuperäisessä pakkauksessaan.

 

KÄYTÄ ULKONA VAIN ULKOKÄYTTÖÖN SOVELTUVIA KORISTEVALOJA 

Muista tarkistaa että koristelet ulkona vain ulkokäyttöön soveltuvilla valoilla. Sisäkäyttöön tarkoitetut valot eivät sovellu ulos, sillä ulkoilman kosteus saattaa aiheuttaa niihin oikosulkuja. Ulkokäyttöön soveltuvat koristevalot kestävät paremmin kosteutta, pakkasta ja voimakasta tuulta.

Mikäli koristevalot ovat soveltuvia ulkokäyttöön, kerrotaan siitä pakkauksessa selvästi. Tarkista myös että pakkauksessa on CE-merkintä - näin varmistut että ostamasi valot täyttävät lakisääteiset turvallisuusvaatimukset.