Ympäristö ja ilmasto

Yritystoimintamme vaikuttaa ympäristöön ja ilmastoon eri tavoin, ja meillä on suuri vastuu ympäröivää luontoa kohtaan.

Haluamme vähentää hiilijalanjälkeämme ja kielteisiä ympäristövaikutuksia, ja pyrimme siksi jatkuvasti kehittymään yrityksenä ja luomaan kestävämpiä ratkaisuja.

Vastuullinen metsänhoito

FSCTM on lyhenne sanoista Forest Stewardship CouncilTM.
FSCTM kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio sekä merkintäjärjestelmä puulle ja paperille, joka on peräisin kestävän kehityksen metsistä. FSC-merkintä kattaa ympäristövastuun lisäksi sosiaalisen- ja taloudellisen vastuun.

FSC-metsissä ei kaadeta enempää puita, kuin metsä voi luonnollisesti korvata ja
vesiympäristön suojelemiseksi torjunta-aineiden ja kemikaalien käyttöön on asetettu tiukat vaatimukset.

FSC asettaa myös joukon sosiaalisia vaatimuksia, muun muassa varmistamalla, että metsissä työskentelevillä ihmisillä on hyvät työolot, heille annetaan koulutusta ja turvavarusteita sekä kohtuullinen palkka. FSC-metsissä alkuperäiskansalla ja paikallisyhteisöillä on oikeus käyttää metsiä samalla, kun koko lähialue hyötyy metsätuloista. 

JYSK on ollut vuodesta 2006 lähtien Tanskan FSC:n jäsen, ja kaikki JYSKin puiset puutarhakalusteet ovat FSC-sertifioituja.

Kehitys ei kuitenkaan pääty tähän. JYSK pyrkii jatkuvasti lisäämään FSC-sertifioitujen raaka-aineiden käyttöä, ja vuoden 2024 loppuun mennessä kaikki JYSK-tuotteisiin käytettävä puu on FSC-sertifioitu.

Lisäksi JYSK auttaa panostamaan vastuulliseen metsätalouteen ja kestävään puuhun esimerkiksi FSC week- ja FSC Design Award -palkintojen kautta, joissa JYSK on yksi pääsponsoreista.


 

Pakkaukset

JYSKissä pyrimme jatkuvasti optimoimaan ja minimoimaan pakkausten käytön määrää.

Tuotteidemme ympärillä olevien pakkausten päätarkoitus on suojata tuotetta kuljetuksen aikana, ja varmistaa, että asiakkaamme saavat hyvän käyttökokemuksen tuotteistamme.

Samaan aikaan, olemme tietoisia pienten pakkausmäärien tärkeydestä, ja oikeanlaisten pakkausmateriaalien käytöstä.

Pyrimme löytämään ympäristöystävällisempiä ratkaisuja tuotteidemme pakkaamiseen, ja olemme aloittaneet useita hankkeita, joissa keskitytään erityyppisten pakkausten ympäristövaikutuksiin.

Muovi

Olemme päättäneet poistaa kaiken kertakäyttöisen muovin tuotevalikoimastamme ja jatkamme muovin käytön optimointia esimerkiksi käyttämällä kierrätettyä muovia tuotteissamme.

Olemme muun muassa korvanneet harmaat SMARTSTORE-laatikkomme 100% kierrätetystä muovista valmistetulla versiolla, ja tuomme jatkuvasti markkinoille lisää 100% kierrätetystä muovista valmistettuja tuotteita.

Hiilidioksidi

JYSK keskittyy ympäristöön ja resurssien käyttöön, kun teemme päätöksiä.

Pyrimme minimoimaan energiankäytön ja hiilidioksidipäästöt mahdollisuuksien mukaan olipa kyseessä jakelukeskuksemme toiminta tai siivoustarvikkeiden valinta.

Esimerkiksi kaikki jakelukeskuksemme ja suurin osa myymälöistämme on varustettu LED-valaistuksella. Jakelukeskuksillamme on myös useita hankkeita, joilla varmistetaan sähkön optimaalinen käyttö.

Keskitymme myös tehokkuuteen ja hiilidioksidipäästöihin, kun tuotteitamme kuljetetaan. Pyrimme käyttämään kuljetuksissa tilaa mahdollisimman tehokkaasti kuorma-autojen ja konttien määrän vähentämiseksi. Jakelukeskuksissamme on myös erikoiskoneita, joilla verkkokaupan tilauksien pahvilaatikot räätälöidään oikean kokoisiksi. Tämän johdosta vältämme kuljettamasta ilmaa ja käytämme vähemmän pahvia.