Lars Larsenilla oli unelma

Kaikki sai alkunsa nuoresta luoteisjyllantilaisesta miehestä, joka oli täynnä ideoita ja energiaa. Opiskeltuaan oppisopimuksella tekstiilialan yrityksessä ja myöhemmin huonekaluliikkeessä hän sai idean omasta vuodevaateketjusta.

Tämä nuori mies oli Lars Larsen. Rahaa hänellä ei juuri ollut, mutta ideoita senkin edestä. Ne yhdistettynä energisyyteen, sisukkuuteen ja rohkeuteen tekivät sen, että Lars Larsenin onnistui solmia yhteistyösopimuksia muutamien tavarantoimittajien kanssa ja saada puolelleen eräs pieni pankki, joka halusi panostaa häneen. Tuo pankki oli Nørresundby Bankin haarakonttori Vodskov’ssa – samainen pankki on edelleen Larsenin pankkiyhteys.

Kaikki alkoi Aarhusista

Jo ensimmäistä myymälää perustaessaan Larsen oli päättänyt, että hän perustaa kokonaisen myymäläketjun. Siksi oli samantekevää, mistä hän aloittaisi. Myymälälle parhaiten soveltuva liiketila löytyi Aarhusista, jonne ensimmäinen Jysk Sengetøjslager sitten avattiin 2. huhtikuuta 1979. Tuolloin Larsen perheineen asui vielä Aalborgissa, mutta kuten hän itsekin oli todennut: ”Jostain se vaan on aloitettava”. Ja nyt myymälöitä on lukuisia ympäri maailmaa.

JYSK-konserni yhtiöineen on Lars Larsenin perheen omistuksessa niin Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Puolassa kuin Tšekissä sekä Saksassa, jossa JYSK toimii nimillä Dänisches Bettenlager ja Bettenwelt. Tämän lisäksi Lars Larsen Group omistaa tai sillä on osakkuuksia muissa yhtiöissä: Bolia.com on eurooppalainen huonekaluketju, jonka toiminta perustuu nettikauppaan ja jolla on näyttelyhuoneita Euroopan suurimmissa kaupungeissa. Interior Direct toimittaa kalusteita hotelleille ja kurssi- ja konferenssikeskuksille. Himmerland Golf & Spa Resort on puolestaan yksi Skandinavian parhaita ja viehättävimpiä golfkenttiä, johon kuuluu oma huippuluokan golfhotelli.

Lars Larsenin omaelämänkerta

Lue JYSKin perustajan elämänkerta täältä. Kirja on julkaistu ensimmäisen kerran 2004.

Go'daw jeg hedder Lars Larsen