Paraurheilu

JYSK on Paraolympiakomitean yhteistyökumppani

JYSK Suomi on ollut Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppani vuodesta 2015 alkaen ja vuodesta 2020 pääyhteistyökumppanina. Yhteisenä tavoitteena on haastaa kaikki suomalaiset liikkumaan enemmän, toimintakyvystä riippumatta. Haluamme edistää yhdenvertaista liikuntakulttuuria ja olla mukana edistämässä vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden liikkumista.

Meille JYSKissä on tärkeää olla osana mahdollistamassa liikkumisen ja urheilun iloa kaikille sekä parantamassa olosuhteita aina lasten ja nuorten harrastamisesta ja luontoliikunnan mahdollisuuksista tavoitteellisessa urheilussa huipulle tähtääviin paraurheilijoihin asti.

Inspiroivien nuorten esimerkillä kaikki liikkeelle

Innostuakseen liikkumaan tarvitsee kansa sankareita. Paralympialaisten ja muun paraurheilun näkyvyyden on jo pitkään ennustettu lisäävän myös ruohonjuuritason liikuntaa, ja etenkin nuorille esikuvat ovat tärkeässä roolissa. Seitsemän yhteisen vuoden aikana JYSK onkin Suomessa pikkuhiljaa siirtänyt panostustaan yhä enemmän juuri inspiroivien nuorten tukemiseen.

Tyynykampanja siivitti Sisujengiläisiä

Keväällä 2023 JYSKin järjestämän tyynykampanjan tavoitteena oli tukea Berliinin Special Olympics -maailmankisoihin matkaavia Sisujengiläisiä. Kahden viikon kampanjan aikana myytiin 21 136 tyynyä, joista jokaisesta meni yksi euro joukkueen hyväksi. Kehitysvammaisten Special Olympics -urheilua Suomessa koordinoiva Suomen Paralympiakomitea pystyi kattamaan 21 136 euron tukisummalla kahdeksan urheilijan matkan Berliinin kisoihin.

Rahallisen tuen lisäksi halusimme tuoda näkyvyyttä paraurheilulle. Osa maailmankisoihin matkaavista sisujengiläisistä osallistui kampanjaan omalla tarinallaan. Näin saimme vietyä tietoisuutta paraurheilusta asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Kampanja oli hienoa esimerkki näiden kahden asian yhdistämisestä.   

JYSK Awardseissa #JYSKtekeehyvää -kategoriassa yhteistyökumppanimme Paralympiakomitea palkitsi kevään 2023 GOLD-tyynykampanjan voittaneen myymälän henkilökunnan. Parhaiten GOLD-tyynyjä myi Porin myymälä.