Paralympian stipendiaatit

Paralympiakomitean kanssa tehdyn yhteistyön kivijalkana ovat toimineet JYSK Suomen vuosittain jakamat JYSK-stipendit nuorille, unelmiaan tavoitteleville paraurheilijoille. Paralympiakomitean pitkäaikainen yhteistyökumppani JYSK tukee nuoria paraurheilijoita eteenpäin urheilu-urillaan ja inspiroi samalla heidän esimerkkinsä kautta kaikkia suomalaisia liikkumaan enemmän. JYSK on jakanut jo vuodesta 2015 lähtien stipendejä lajissaan kehittyneille nuorille paraurheilijoille.

Stipendiaattien valinnoissa otetaan huomioon urheilijan kokonaisvaltainen kehittyminen ja tuloksen tekeminen, niin urheilussa kuin urheilukenttien ulkopuolellakin. Stipendiaateille yhteistä on myös ennakkoluuloton luottamus omaan osaamiseen.

Vuoden 2023 stipendejä jaettiin aiemman kolmen sijaan yhteensä viidelle urheilijalle. 1000 euron arvoisen stipendin ja lisäksi tuotelahjan saavat yleisurheilija Mattias Asp, uimari Ronja Hampf, ratsastaja Laura Kangasniemi, maalipalloilija Jasmin Mikkola sekä parajääkiekkoilija Tuomo Niskanen.

Lue lisää vuoden 2023 stipendiaateista.