Paralympian stipendiaatit

Vuoden 2022 JYSK-stipendit arvokisadebyyttinsä tehneille nuorille paraurheilijoille

Paralympiakomitean kanssa tehdyn yhteistyön kivijalkana ovat toimineet JYSK Suomen vuosittain jakamat JYSK-stipendit nuorille, unelmiaan tavoitteleville paraurheilijoille.

Kansainvälisen vammaisten päivän 3.12. kunniaksi jaettiin JYSK-stipendit kolmelle lahjakkaalle, unelmiaan tavoittelevalle nuorelle paraurheilijalle. 1000 euron arvoiset stipendit saivat tänä vuonna alppihiihtäjä Nette Kiviranta, parajääkiekkoilija Eemi Rovio ja sähköpyörätuolisalibandynpelaaja Kasper Vuorinen.

Kaikki kolme stipendillä palkittua urheilijaa kuuluvat nuorten paralympiaryhmään Tulevaisuuden tähtiin, johon valitaan vuosittain noin 25 lupaavaa urheilijaa kehittymään kohti huippua. Ryhmän urheilijoilla polku on auki aina paralympialaisiin asti, ja JYSK haluaa stipendien avulla kannustaa nuoria tällä polulla eteenpäin.

Stipendiaattien valinnoissa otetaan huomioon urheilijan kokonaisvaltainen kehittyminen ja tuloksen tekeminen, niin urheilussa kuin urheilukenttien ulkopuolellakin. Tänä vuonna stipendiaateille yhteistä on myös ennakkoluuloton luottamus omaan osaamiseen.