Ei haitallisille kemikaaleille

Me JYSKissä välttämme haitallisia kemikaaleja tuotteissamme ja meillä on korkeat standardit ja tiukat vaatimukset toimittajillemme.

ERITYISET ONGELMA-AINEET

SVHC on lyhenne sanoista Substances of Very High Concern ja tarkoittaa aineita, jotka voivat olla ongelmallisia terveydelle ja ympäristölle.

JYSK ei yleensä salli niin sanottuja SVHC-aineita tuotteissaan, paitsi litiumakuissa ja joissakin sähkötuotteissa, koska muita vaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Euroopan unioni määrittelee ja ylläpitää SVHC-aineiden luetteloa. Vaikka listalla olevien aineiden käyttö olisi lain mukaan sallittua, olemme JYSKissä päättäneet, että emme salli näiden aineosien käyttöä tuotteissamme.

Kun uusia aineita lisätään EU:n SVHC-luetteloon, JYSK saa ilmoituksen. Tämän jälkeen olemme välittömästi yhteydessä toimittajiimme ja pyydämme heitä poistamaan aineet tuotteistamme kuuden kuukauden kuluessa.

Tammikuussa 2023 EU lisäsi melamiinin SVHC-aineiden luetteloon. Joissakin huonekaluissamme on melamiinipinnat. Olemme olleet yhteydessä toimittajiimme ja etsimme uusia vaihtoehtoisia ratkaisuja tuotteisiimme.

STANDARD 100 BY OEKO-TEX®

OEKO-TEX® on yksi maailman johtavista tekstiilien terveysmerkintäjärjestelmistä. STANDARD 100 by OEKO-TEX® merkintä on JYSKille ja asiakkaalle annettu vakuutus siitä, että tuotteet eivät sisällä haitallisia määriä ongelmallisia kemikaaleja. 

Valtaosa JYSKin tekstiilituotteista on OEKO-TEX® Standard 100 -sertifioituja. Tekstiilituotteita ovat tuotteet, joissa vähintään 80 prosenttia painosta on valmistettu tekstiilistä. Merkintä löytyy myös useista muista tuotteistamme, kuten esimerkiksi suurimmasta osasta peittojamme ja tyynyjämme.

Kun tuote on merkitty OEKO-TEX Standard 100 -merkillä, koko tuote on testattu haitallisten kemikaalien suhteen – myös ne osat, joita ei ole valmistettu tekstiilistä, kuten esimerkiksi vetoketjut, napit ja muut tarvikkeet.

Testit ovat riippumattomien OEKO-TEX® -kumppanilaitosten suorittamia.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® -merkintä takaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Tästä laajempi merkintätapa MADE IN GREEN by OEKO-TEX®  takaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja että tuotte on ympäristöystävällisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti tuotettu.

Testaus ja valvonta

JYSKillä on korkeat standardit, ja työskentelemme järjestelmällisesti tuotevalvonnan osalta. Käytämme ulkopuolisia testausyrityksiä valvomaan ja testaamaan tuotteemme haitallisten kemikaalien osalta, ja samalla JYSK vaatii toimittajia testaamaan ja dokumentoimaan toiminnan määräysten mukaisesti.


* ei koske litiumparistoja ja osaa sähkötuotteista