Ei haitallisille kemikaaleille

Keskitymme JYSKissä haitallisten kemikaalien välttämiseen tuotteissamme. Siksi JYSKillä on korkeat standardit ja tavarantoimittajille asetetaan tiukat vaatimukset.

ERITYISET ONGELMA-AINEET

JYSK ei salli tuotteissaan SVHC-aineita*.

SVHC on lyhenne sanoista Substances of Very High Concern ja tarkoittaa aineita, jotka voivat olla ongelmallisia terveydelle ja ympäristölle.

EU määrittelee, mitkä aineet katsotaan SVHC-aineiksi, ja aineet on sisällytetty luetteloon, jota päivitetään jatkuvasti. Aineiden käyttö on laillista, mutta JYSK on päättänyt, että emme halua näitä aineita tuotteisiimme.

Kun uusia aineita lisätään EU:n SVHC-luetteloon, JYSK saa ilmoituksen. Olemme yhteydessä tavarantoimittajiimme ja pyydämme heitä poistamaan aineet tuotteistamme kuuden kuukauden kuluessa.

STANDARD 100 BY OEKO-TEX®

OEKO-TEX® on yksi maailman johtavista tekstiilien terveysmerkintäjärjestelmistä. STANDARD 100 by OEKO-TEX® merkintä on JYSKille ja asiakkaalle annettu vakuutus siitä, että tuotteet eivät sisällä haitallisia määriä ongelmallisia kemikaaleja. 

Valtaosa JYSKin tekstiilituotteista on OEKO-TEX® Standard 100 -sertifioituja. Tekstiilituotteita ovat tuotteet, joissa vähintään 80 prosenttia painosta on valmistettu tekstiilistä. Merkintä löytyy myös useista muista tuotteistamme, kuten esimerkiksi suurimmasta osasta peittojamme ja tyynyjämme.

Kun tuote on merkitty OEKO-TEX Standard 100 -merkillä, koko tuote on testattu haitallisten kemikaalien suhteen – myös ne osat, joita ei ole valmistettu tekstiilistä, kuten esimerkiksi vetoketjut, napit ja muut tarvikkeet.

Testit ovat riippumattomien OEKO-TEX® -kumppanilaitosten suorittamia.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® on STANDARD 100 by OEKO-TEX® -merkinnän laajennus, joka ei ainoastaan takaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja vaan myös takaa tuotteiden ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti vastuullisen tuotantotavan.

Testaus ja valvonta

JYSKillä on korkeat standardit, ja työskentelemme järjestelmällisesti tuotevalvonnan osalta. Käytämme ulkopuolisia testausyrityksiä valvomaan ja testaamaan tuotteemme haitallisten kemikaalien osalta, ja samalla JYSK vaatii toimittajia testaamaan ja dokumentoimaan toiminnan määräysten mukaan.


* ei koske litiumparistoja ja osaa sähkötuotteista