Ei haitallisille kemikaaleille

Haitallisilla kemikaaleilla on negatiivinen vaikutus terveyteen ja ympäristöön. Siksi JYSKillä on korkeat standardit ja tavarantoimittajille asetetaan tiukat vaatimukset.

JYSK ei salli tuotteissaan SVHC-aineita. SVHC on lyhenne sanoista Substances of Very High Concern ja tarkoittaa aineita, jotka voivat olla ongelmallisia terveydelle ja ympäristölle. EU määrittelee, mitkä aineet ovat SVHC-aineita.

OEKO-TEX Standard 100

Oeko-Tex® on maailman johtava tekstiilien terveysmerkintäjärjestelmä. Merkintä on JYSKille ja asiakkaalle annettu vakuutus siitä, ettei tuote sisällä terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Oeko-Tex on vapaaehtoinen merkintäjärjestelmä, jonka standardit ovat EU:n lainsäädäntöä tiukemmat.

Valtaosa JYSKin tekstiilituotteista on OEKO-TEX® Standard 100 -sertifioituja, ja JYSK on päättänyt, että kaikkien uusien tekstiilituotteiden tulisi olla OEKO-TEX® Standard 100 -sertifioituja. Tekstiilituotteita ovat tuotteet, joissa vähintään 80 prosenttia painosta on valmistettu tekstiilistä, kuten pussilakanat ja pyyhkeet.
Kaikki JYSKin tekstiilit, eli tuotteet, joissa vähintään 80 prosenttia tuotteen painosta on tekstiiliä, täyttävät OEKO-TEXin vaatimukset ja suurin osa JYSKin tekstiileistä on varustettu OEKO-TEX standard 100 –merkinnällä Muissa tuotteissa (esim. huonekaluissa) käytettävien tekstiilien on täytettävä samat vaatimukset kuin OEKO-TEX-sertifioiduissa tuotteissa.

.Lisäksi OEKO-TEX -merkintä löytyy monista muista tuotteistamme, kuten useimmista peitoistamme ja tyynyistämme.

OEKO-TEX on vapaaehtoinen merkintäjärjestelmä, jonka standardit ovat laajempia kuin EU:n lainsäädäntö. Kun tuote on merkitty OEKO-TEX Standard 100 -merkillä, koko tuote on testattu haitallisten kemikaalien suhteen – myös ne osat, joita ei ole valmistettu tekstiilistä, kuten esimerkiksi vetoketjut.

JYSK tekee järjestelmällisesti työtä tuotteiden valvonnan osalta. Käytämme ulkoisia testausyrityksiä kontrolloidaksemme ja testataksemme tuotteita haitallisten aineiden varalta, ja samalla JYSK vaatii toimittajilta testausta ja dokumentointia.

 


 

MADE IN GREEN by OEKO-TEX

MADE IN GREEN by OEKO-TEX on OEKO-TEX Standard 100 -merkinnän laajennus, joka ei ainoastaan takaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja vaan myös takaa tuotteiden ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti vastuullisen tuotantotavan.

Merkintä on lisätakuu, joka täydentää JYSKin toimittajien eettisiä sääntöjä (Supplier Code of Conduct), jotka myös asettavat ankarat vaatimukset eettisen ja sosiaalisesti vastuullisen tuotannon suhteen.

 

GOTS-SERTIFIOITUA LUOMUPUUVILLAA

Scandinavian Sense -nimisessä mallistossa JYSKillä on useita kylpyhuoneen ja makuuhuoneen tekstiilituotteita, jotka on valmistettu 100% GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta.

GOTS tulee sanoista Global Organic Textile Standard, ja se on maailman johtava puuvillan ja muiden materiaalien luonnonmukaista tuotantoa kuvaava standardi.