Ilmasto

Hiilipäästöjen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä

JYSK myöntää, että ilmasto on muuttumassa ja että liiketoimintamme myötävaikuttaa tähän muutokseen. Panostamme toimitilojemme energiatehokkuuteen ja pyrimme siirtymään uusiutuvan sähkön käyttöön ja luopumaan fossiilisista polttoaineista vähentääksemme hiilijalanjälkeämme nopeasti.

JYSK on asettanut omalle liiketoiminnalleen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistavoitteet sen mukaisesti, mitä ilmastotieteen mukaan vaaditaan rajoittamaan ilmaston lämpeneminen alle 1,5 asteeseen.

JYSK pyrkii puolittamaan kaikkien myymälöidemme, jakelukeskustemme, toimistojemme ja yrityksen omistamien ajoneuvojen sähköstä ja lämmityksestä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä (vuoden 2019 lähtötasosta).

Olemme useiden vuosien ajan panostaneet toimitilojemme energiatehokkuuteen. Olemme esimerkiksi siirtyneet LED-valaistukseen ja valaistustamme ohjataan liiketunnistimin lähes kaikissa myymälöissämme, jakelukeskuksissamme ja toimistotiloissamme.

Asennamme aurinkopaneeleja moniin myymälärakennuksiin ja tutkimme muita tapoja siirtyä uusiutuvan sähkön käyttöön ja hiilineutraaliin lämmitykseen.

Hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä

Jälleenmyyjänä hiilijalanjälkemme ulottuu paljon oman toimintamme ulkopuolelle. Suurin osa päästöistä tulee tuotteitamme valmistavista tehtaista sekä rahtilaivoista ja kuorma-autoista, jotka tuovat ne jakelukeskuksillemme, myymälöihimme ja asiakkaillemme.

JYSK on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasuista johtuvaa jalanjälkeämme sekä omassa toiminnassamme että arvoketjussamme, johon voimme vaikuttaa.

Otamme mukaan myös toimitusketjumme ja kuljetuskumppanimme asettamaan tavoitteita ja vähentämään omia kasvihuonekaasupäästöjään. Tavoitteemme on olla hiilineutraaleja kaikessa toiminnassamme vuoteen 2050 mennessä.

Science Based Targets -aloite

JYSK on sitoutunut kansainvälisesti tunnustettuun Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi). Sitoutuminen vahvistaa JYSKin ilmastotoimia, jonka tavoitteena on vähentää päästöjä omissa toiminnoissa ja myymälöissä myytävistä tuotteista koko arvoketju huomioiden. 

Koko arvoketjun CO2e-lähtötason laskeminen on aloitettu, ja kun se on saatu päätökseen, näemme mistä JYSK voi löytää suurimmat vähennykset ilmastotavoitteensa saavuttamiseksi.