Inspiraatiota makuuhuoneen uudistamiseen

Makuuhuoneen tulisi olla täydellinen paikka rentoutumiseen. Jos makuuhuoneesi on sekava tai persoonaton, on aika uudistaa sisustus.
Onneksi makuuhuoneen uudistaminen on helppoa. Olipa kyse sitten pienistä tai suurista muutoksista, voimme auttaa sinua matkan varrella.
Vinkkiemme avulla tuot uutta eloa makuuhuoneeseesi helpolla ja persoonallisella tavalla.

x
x

Luo järjestystä makuuhuoneeseen

Paidan heittäminen satunnaiseen paikkaan on arkielämää, mutta yleinen järjestys luo kotiin rauhallisen ilmapiirin.
Jos makuuhuoneesi tavaramäärästä on vaikea pysyä perillä, kyse voi olla vain järjestelystä.
Vaatteista, kengistä, koruista ja muista asusteista voi nopeasti tulla sotkua, mutta oikeat säilytysratkaisut tuovat makuuhuoneeseesi ilmettä.
Vaatekaapin järjestelyssä voidaan esimerkiksi käyttää rasioita ja koreja. Tämä pätee erityisesti pienempiin vaatteisiin tai kenkiin, jotka vievät usein odotettua enemmän tilaa.
Voit myös harkita lipastoa pienten tavaroiden säilyttämiseen. Laatikot ovat erinomainen tapa pitää pienemmät tavarat tallessa.
Voit myös käyttää punoskoreja, jotka mahtuvat halutessasi myös sängyn alle.

Hyväksy tilastolliset evästeet nähdäksesi videot
Paina [OK] -painiketta sivun alaosassa
Body

TYYLIVINKKI:

Esittele suosikkituotteesi vaatetelineissä

Naulakot ovat yleensä piilossa eteisessä tai oven takana, mutta koristeellinen naulakko on helppo ripustaa makuuhuoneen seinälle. Ripusta siihen kaulahuiveja tai kaulakoruja luomaan järjestystä ja tuomaan persoonallista ilmettä.

SÄILYTYS

Lisää luonnollisia elementtejä makuuhuoneeseen

Luonnonmateriaalit saavat makuuhuoneen tuntumaan rauhallisemmalta. Luo rauhallinen ja miellyttävä tila käyttämällä puuta, villaa ja pehmeitä kankaita.
Kokeile laittaa sänkyyn mukava villapeitto, tuolille lampaantalja ja lisää pehmeitä koristetyynyjä. Harkitse halutessasi myös puisia huonekaluja tai hyllyjä.
Kasvit ja kukat ovat myös erinomainen valinta makuuhuoneeseen. Ne tuovat raikasta ilmaa makuuhuoneeseen ja luovat miellyttävän ilmapiirin vihreydellään.
Jos et ole viherpeukalo, voit valita myös keinotekoisia kasveja. Ne ovat kauniita eikä niitä tarvitse kastella.

x
x
Body

TYYLIVINKKI:

Tekstuuria luonnosta

Luonnontuotteet lisäävät sisustukseen tekstuuria tavalla, johon keinotekoiset materiaalit eivät pysty, ja luonnon värit sopivat täydellisesti makuuhuoneeseen. Luonnon avulla voit luoda mielenkiintoisen, hauskan ja kodikkaan ilmeen.

MAKUUHUONE

Korosta yksilöllistä tyyliäsi

Tasapaino on avainasemassa, kun haluat saada makuuhuoneen tuntumaan oikealta paikalta. Tyhjät seinät ovat harvoin mielenkiintoisia sellaisinaan.
Kun seinillä ei ole mitään, huone voi vaikuttaa keskeneräiseltä ja vaikuttaa myös akustiikkaan.
Liian täyteen ahdettu seinä voi kuitenkin olla häiritsevä, joten hyvä tasapaino on olennaisen tärkeää.
Voit antaa seinälle persoonallisuutta kokoamalla galleriaseinän. Valitse yksi makuuhuoneen seinä ja ripusta siihen erilaisia koristeita:

• Valokuvat
• Piirustukset
• Maalaukset
• Tekstiilit
• Puukaiverrukset
• Vaatenaulakot

Peilit toimivat hyvin myös makuuhuoneessa, jossa ne auttavat hajottamaan päivänvaloa ja saavat huoneen näyttämään avarammalta. Voit leikitellä muodoilla: neliönmuotoinen ja korkea peili on helppo yhdistää toisen seinän pyöreään peiliin.
Saatavana on myös monenlaisia kehyksiä peileille ja muille seinäkoristeille, jotka voivat lisätä vaihtelua ja luonnetta. Luonnonpuu, maalattu puu, kullattu tai teräsrunko luovat yksilöllisen ilmeen.
Huomioi kehyksen leveys. Pieni kuva tai juliste voi toimia hyvin paksummassa kehyksessä, mutta suuri peili voi näyttää paremmalta ohuessa kehyksessä. Kaikki riippuu tyylistäsi ja siitä, miten kehykset sopivat huoneen muuhun sisustukseen.
Seinät eivät ole ainoita kovia ja usein tyhjiä pintoja makuuhuoneessa. Lattia jää usein huomioimatta. Oikea matto muuttaa lattian kutsuvaksi design-elementiksi ja tarjoaa samalla pehmeän pinnan, jolle on mukava astua aamuisin.

x
x
x
x
Body

TYYLIVINKKI:

Luo persoonallinen ilme

Yhdistelemällä erilaisia esineitä ja omia tavaroitasi voit luoda ainutlaatuisen lookin, joka kuvastaa persoonallisuuttasi.

KORISTEET

Sängyn uusi ilme

Sänky on makuuhuoneen keskipiste. Kaikki huonekalut huomioiden, vietämme elämässämme todennäköisesti eniten aikaa sängyssä. Voit tietysti harkita uuden sängyn ostamista, mutta on olemassa useita eri vaihtoehtoja sängyn kevyeen uudistamiseen:

• Valitse uusi pussilakanasetti tai päiväpeite. Se on helppo tapa muuttaa makuuhuoneen yleisilmettä.
• Uudet koristetyynyt tai koristetyynynpäälliset ja huovat luovat ylellisen tunnelman, joka muistuttaa hotellin ilmapiiriä.
• Sängynpääty voi tuoda makuuhuoneeseen tunnelmaa ja tehdä sängyssä istumisesta mukavampaa. Voit lisätä päätyyn joko kangasta tai puuta, ja se on helpompaa kuin luuletkaan.

Body

LISÄVINKKI:

Valitse oikea sängynpääty

Kankainen pääty lisää sängyn mukavuutta ja auttaa myös säätelemään makuuhuoneen ääntä. Puinen pääty tuo luonnollista ilmettä ja se on helppo puhdistaa.

SÄNGYNPÄÄDYT

Ohjaa valoa verhoilla

Voit valita, kuinka paljon valoa ja aurinkoa haluat päästää sisään. Se riippuu siitä, kuinka paljon valoa haluat päästää huoneeseen ja mihin suuntaan makuuhuoneesi on.
Jos yhdistät kaihtimet tai rullaverhot verhoihin, voit säätää valon määrää ja luoda makuuhuoneeseen erityisen tunnelman.
Kerrosvaikutelma verhoilla:

1. Aloita ikkunan lähellä olevasta rullaverhosta. Jos haluat estää valon pääsyn kokonaan huoneeseen, voit käyttää pimennysrullaverhoa.
2. Seuraavaksi voit lisätä painavia verhoja, jotka ulottuvat lattiaan asti. Ne tekevät huoneesta viihtyisän, ja painavat verhot auttavat myös pitämään lämmön sisällä.
3. Viimeinen kerros on kevyt ja läpikuultava verho, joka antaa huoneelle pehmeää hehkua.

Luo tunnelmaa oikealla valaistuksella

Valaisimet ovat erittäin tärkeitä makuuhuoneen tunnelman kannalta. Jos valo on liian kylmää ja terävää, se voi tuntua epämukavalta. Toisaalta voi olla vaikea liikkua, jos valaistus on liian himmeä.
Siksi on hyvä pitää useita valaisimia, joilla jokaisella on oma tarkoituksensa. Liikkumiseen tarvitaan kirkasta valoa, kun taas pehmeämmät valot lisäävät kodikkuutta.
Jos haluat lukea sängyssä, lukulamppu on hyvä idea. Voit harkita seinälle asennettavaa tai lattiavalaisinta, joka valaisee keskitetysti siellä, missä sitä tarvitaan.

Body

LISÄVINKKI:

LED-valo makuuhuoneessa

Luo makuuhuoneeseen kodikas tunnelma LED-tuikkukynttilöillä ilman tulipalovaaraa. LED-valot palavat kirkkaasti eivätkä valuta tavallisten kynttilöiden tavoin. Lisäksi LED-tuikkukynttilöissä on ajastintoiminto, joten niiden sytyttämistä tai sammuttamista ei tarvitse miettiä.

VALAISTUS
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}