Click & Collect

Hintatakuu

Helppo vaihtopalvelu

Kesätyöpaikat ja muut avoimet paikat JYSKissä!

Katso tästä

Hyviä ohjeita puutarhakalusteiden hoitoon

On tärkeää pitää hyvää huolta piha- ja puutarhakalusteista pidentääkseen niiden käyttöikää. JYSKistä löydät laajan valikoiman eri materiaaleista valmistettuja kalusteita pihalle, puutarhaan, terassille ja parvekkeelle. Tältä sivulta voit lukea ohjeita kalusteidesi hoitoon ja hyvänäköisenä pysymiseen, vuodesta toiseen. 

Alumiini

Alumiiniset puutarhakalusteet ovat säänkestäviä ja niitä voi pitää ulkona vuoden ympäri, sillä alumiini kestää jään, lumen, sateen ja suoran auringonvalon. Kaikilla alumiinisilla puutarhakalusteillamme on suojapinnoite, joka ehkäisee tehokkaasti naarmuuntumiselta tai värin haalistumiselta. Alumiiniset puutarhakalusteemme ovat huoltovapaita ja ne voi puhdistaa vaivattomasti saippualla ja vedellä.

Artwood

Myös keinotekoisena puuna tunnettu artwood on huoltovapaa ja vedenkestävä materiaali, joka on myös UV-resistentti ja joka sietää jään, lumen, sateen ja suoran auringonvalon. Artwood-kalusteitamme voit siis pitää ulkona ympäri vuoden, ja ne voi myös helposti puhdistaa käyttämällä vettä ja saippuaa.

Fiberstone

Fiberstone on kevyt mutta vankka materiaali, joka muistuttaa ulkonäöltään hieman graniittia. Fiberstone-kalusteet ovat säänkestäviä ja niitä voi säilyttää ulkona ympäri vuoden. Ne ovat yo. materiaalien lailla huoltovapaita ja voidaan puhdistaa helposti vedellä ja saippualla.

Muovi

JYSKin muoviset puutarhakalusteet on valmistettu UV-resistentistä polypropeenistä. Se on puhdasta ja hyvin vahvaa muovia johon ei kehity kalkkijäämiä ja joka säilyttää alkuperäisen värinsä vuosiksi eteenpäin. Suosittelemme säilyttämään muoviset puutarhakalusteesi varastossa tai kuistilla talven yli. Muovikalusteiden puhdistamiseksi tarvitset vain vettä ja saippuaa.

Petan

Petan-puutarhakalusteet on tehty kestävästä, UV-resistentistä ja keinotekoisesta materiaalista, joka on myös erittäin kevyt. Petan-kalusteet ovat säänkestäviä ja ne voidaan pitää ulkona koko vuoden. Petanista tehdyt puutarhakalusteet eivät vaadi sen kummempaa huoltoa ja ne voidaan puhdistaa käyttämällä vettä ja saippuaa.  

Puu/kovapuu

Puu tarvitsee luonnostaan hoitoa jotta se säilyy hyvänä tuulessa ja sateessa. Mikäli et hoida hyvin puisia kalusteita, ne voivat kuivua ja halkeilla ajan myötä. Lue tarkemmin tästä, kuinka pidät puiset puutarhakalusteesi kunnossa.

Talvisäilytys

Alumiinista, artwoodista, fiberstonesta ja petanista valmistetut puutarhakalusteet voidaan pitää ulkona ympäri vuoden. Ne luultavasti kuitenkin kestävät parempina pidempään, jos ne on säilötty talvikuukausiksi varastoon, kellariin, autotalliin tai kuistille. Jos kuitenkin jätät piha- ja puutarhakalusteet ulos koko vuodeksi, suosittelemme peittämään ne pressulla tai vastaavalla talven ajaksi.