Metsänhoito

FSCTM (Forest Stewardship CouncilTM) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, sekä merkintäjärjestelmä puulle ja paperille, joka on peräisin kestävistä metsistä. Useissa JYSKin puusta valmistetuissa tuotteissa on FSC-merkintä, ja FSC-merkittyjen tuotteiden lisääminen valikoimaamme on ollut yksi strategisista painopisteistämme. Nykyään kaikki puiset puutarhakalusteemme on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta (FSCTM N001715).

Luonnon, eläinten ja ihmisten suojelu

Nykyisin monet tuntevat FSC:n merkityksen ja ovat tietoisia siitä, että merkintä kertoo puun olevan peräisin kestävästä metsätaloudesta, jossa puita ei kaadeta enempää kuin metsä pystyy itse luonnollisesti korvaamaan – samalla huomioiden myös eläinten ja kasvien hyvinvoinnin. Mutta FSC on vielä enemmän. FSC toimii vastuullisesti sekä ympäristöllisesti, mutta myös sosiaalisesti ja taloudellisesti.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että alkuperäiskansojen perinteisiä oikeuksia metsänkäyttöön kunnioitetaan, ja alueet, joilla on kulttuurista tai uskonnollista merkitystä, kartoitetaan ja suojataan. FSC-merkintä tarkoittaa myös sitä, että metsissä työskenteleville annetaan koulutusta ja turvavarusteita – ja että heillä on kunnolliset työolot, oikeudenmukaiset palkat ja oikeus järjestäytyä ammattiliittoihin.

Pitkäaikainen kumppanuus

FSC-sertifioitujen tuotteiden lisäksi, JYSK on Tanskan FSC:n alaosaston jäsen. JYSK on ollut jäsen vuodesta 2006 lähtien ja oli ensimmäisten jäsenten joukossa.

Yksi syy siihen, että JYSK liittyi tuolloin Tanskan FSC:hen, oli halu pyrkiä aktiivisesti lisäämään kuluttajien tietoisuutta FSC:stä ja kestävästä metsätaloudesta.

Paljon on tapahtunut vuoden 2006 jälkeen, mutta kestävää metsätaloutta tulee edelleen korostaa. Siksi meille on luonnollista tukea FSC Design Award –kilpailua, joka haastaa suunnittelu- ja arkkitehtiopiskelijoita yhdistämään kestävän kehityksen esteettisyyteen.